Tandemmaatje

Piloot gezocht

Als je blind of slechtziend bent en fanatiek sporter met wielrennen als passie, dan is trainen niet altijd even gemakkelijk. Je hebt altijd een piloot nodig, niet alleen in wedstrijden, maar bij elke fietstraining die je buiten wilt doen. Wij zelf zijn echte buitenfietsers en snappen niet dat mensen binnen op een Tacx superleuk vinden. Als je blind of slechtziend bent, moet je wel binnen fietsen bij gebrek aan een tandemtrainingsmaatje. Dit hebben we uit ervaring van twee slechtziende trainingsmaatjes (man en vrouw).

Wij denken dat er meer potentiële piloten aanwezig zijn, dan zich aanbieden, simpelweg omdat ze niet weten dat daar vraag naar is of mogelijk niet durven omdat het onbekend is. Vanuit trainingsmaatje willen we proberen koppels te creëren, als er inderdaad vraag naar is. Ons plan:

  1. vragen of de twee slechtziende klanten ons wegwijs willen maken in de techniek van tandemrijden en of ze mee willen werken in clinics voor piloten
  2. in onze trainingsgroepen clinics voor piloten organiseren met ritten op een wielerbaan met een tandem
  3. een forum maken waar piloten zich aan kunnen melden en slechtziende of blinde sporters die piloten zoeken zich aan kunnen melden
  4. bijeenkomsten faciliteren om kennis te maken en potentiele koppels te vormen.

Het zou mooi zijn als je weet wie wanneer beschikbaar is om te fietsen om zo met diverse tandemmaatjes af te kunnen spreken en net zoals wij 'lekker buiten' kunnen fietsen (trainen)!

Wil je niet wachten en wil je nu al je interesse opgeven of meewerken aan dit initaitief? Mail of stuur een whatsapp naar trainingsmaatje (info@trainingsmaatje.nl; 06 141 259 14).