Sport massage

Zeer veel mensen sporten en bewegen. Dit doet men in vaak wedstrijd- en recreatief verband en daarbij wordt vaak de lat steeds een stukje hoger gelegd. Door met steeds hogere intensiteit en vaak gemaakte bewegingspatronen te sporten kunnen spieren overbelast raken. Men wil toch zo fit mogelijk het sporten beoefenen en een sportmassage van mij kan je daarbij helpen!  Een sportmassage is een combinatie van handgrepen om spieren te stimuleren voor een prestatie en sneller te laten herstellen na een inspanning.  In de voorbereiding kan sportmassage ook helpen om blessures te voorkomen.

Wat doet een sportmasseur?

Informeren en adviseren

Het contact met de cliënt is zeer belangrijk voor de sportmasseur. Er zal een vertrouwensrelatie worden opgebouwd. Vertrouwelijke informatie zal nooit met derden worden gedeeld! Door goed te informeren naar de persoonlijke situatie van de cliënt en goed klachten kunnen waarnemen kan een behandelplan worden opgesteld dat het beste aansluit op de sportieve activiteiten. Het kan ook voorkomen dat de sportmasseur het advies geeft om eerst een fysiotherapeut, (huis)arts of sportarts te bezoeken. 

Masseren

Een sportmassage kan zowel voor als na het sporten worden ingezet.

Massage voor het sporten:  Hierbij worden  spieren behandeld die het meest belast zullen worden tijdens de sport. Er wordt een stimulerende massage toegepast, die zorgt voor een goede doorbloeding van de spieren en bereidt deze voor op de prestatie die komen gaat.

Een (ontspannende) sportmassage na het sporten zorgt ervoor dat vocht en afvalstoffen uit de spieren sneller afgevoerd worden en maakt de spieren weer soepel.

Ook in de voorbereiding kunnen allerlei symptomen voorkomen die de masseur kan bestrijden, zoals:  Vermoeidheid, spierpijn, knopen, verhoogde spanning, stijfheid en vochtvorming. Ook als je geen sporter bent kan een massage helpen bij een stijve nek, schouder, pijnlijke rug of gewoon als algehele ontspanning!

Tapen en bandageren

De sportmasseur kan je ook helpen door bijvoorbeeld je pijnlijke enkel voor de sportieve activiteit in te tapen, zodat je spieren en banden worden ondersteund.

Tenslotte kan een sportmasseur zorg verlenen bij acuut sportletsel (EHBSO).

Hoe ziet een behandeling eruit?

Bij binnenkomst vindt er eerst een intakegesprek plaats. Daarbij komen de volgende zaken aan bod: Ik noteer vaste gegevens zoals naam, adres en woonplaats. Ik stel aanvullende en specifieke  vragen (anamnese) zoals: Welke sport(en)  beoefent u,  welk beroep hebt u.  Ik vraag u over de eventuele klacht(en), behandeling  door arts of fysiotherapeut. Wat volgt is een visuele inspectie van het lichaam, ik kijk naar wat afwijkend is: Bijv. verdikkingen, links/rechts verschillen, blauwverkleuringen, littekens, stand veranderingen. Daarna volgt een functieonderzoek en een palpatie: Het aftasten met de vingertoppen van eventueel aangedane gebieden. Daarna wordt door mij een behandelplan opgesteld. Als u hiermee akkoord bent, ga ik aan de slag met masseren. Er zijn twee uitgangshoudingen op de massagetafel. De langzit voor massages van de voeten en voorkant benen en knieën  en de buikligging voor de achterkant benen, billen en rug/nek/schouders. Voor massage aan de armen neemt men plaats op een stoel naast de massagetafel.  Ik blijf voortdurend observeren: Ik let op de reactie van de spieren op de massage. Ook let ik op de reacties (bijv. gevoeligheid) van de cliënt. Ik pas hierop de intensiteit en keuze van handgrepen voortdurend aan.

Tarief

Een behandeling kost € 25,00 voor een half uur en € 45,00 voor een uur.

Probeer nu een behandeling voor het introductietarief van € 20,00 voor een half uur en € 40,00 voor een uur.

Dagen en tijden

Afspraak maken kan voor de volgende dagen: 

Woensdag: 14.30 uur - 18.00 uur

Woensdag: 19.30 uur - 22.00 uur

Vrijdag:  19.30 uur – 22.00 uur 

Bel of mail voor een afspraak:

Telefoon: 06-34447990 of 0297-325438

E-mail: m.kooy1@quicknet.nl

Ik zie u graag bij trainingsmaatje