Wahoo KickR Bike ervaren!

Geschreven door Heleen van de Ven

Zwift ervaring op Wahoo KickR Bike

Ik ben geen klimmer. Geen lol in het zware klimmen en het enge afdalen. Tot op zeker hoogte (letterlijk ook), want in de Dordogne op de gewone weg fietsen vond ik heerlijk! Kleine glooiende klimmetjes op wegen waar auto’s 80 mogen. Mooi breed, je rijdt niemand in de weg als je langzaam omhoog gaat (typisch vrouwen gedrag – niemand tot last willen zijn) en ook al zijn het geen flinke percentages, even aanzetten tot de top en dan heerlijk naar beneden zoeven op het mooie asfalt, waar je met gemak 60 km/uur haalt zonder van die rare bochten op bergen. Heerlijk! Wheehoeoeoe! Dat hoor je als ik in die afdaling zit, genieten (met geluid).

Binnen geldt voor mij eigenlijk hetzelfde. Ik ben ook niet zo’n fanatieke sporter, dus als ik op Zwift weer een keer wil fietsen, zoek ik de kleine klimmetjes, de grappige sprintjes op vlakke routes en net als buiten, wil ik ook binnen genieten van het (virtuele) landschap met vogeltjes en dinosaurussen (!). zo’n typje dus.

Wat ik dus op Zwift ook leuk vind is Sand And Sequoias. De op en neer heuveltjes om even op te knallen en lekker naar beneden te gaan, heerlijk!

Het is heel makkelijk voor mij om even te gaan Zwiften, we hebben een hele DEMO ruimte vol met trainers en bikes en afgelopen week is daar de Wahoo KickR Bike bij gekomen! Even uitproberen natuurlijk! Ik was al fan van de Wahoo KickR en de climb (die je alleen maar in een demo ruimte vindt, omdat dat in verhouding erg duur is om er voor de leukigheid bij te hebben). De losse climb, die wat minder stabiel voelt als de bike, hebben we niet meer in de demo ruimte staan, dus ik ben weer blij met deze climb, vast op de Wahoo bike!

Sand And Sequoias in Zwift is dan natuurlijk dé route om het heen en weren van je climb uit te proberen, dus ik op de Wahoo KickR bike geklommen en deze route aangezet. Even leren hoe je moet schakelen met deze bike. Geen schermpje met in welke versnelling je zit dus op gevoel en cadans de juiste stand bepalen. Het begint vlak, dus mooi even inrijden.

Bij de heuveltjes aangekomen voelde ik bijna niets! Doet hij het wel? Staat hij wel op automatisch? Oh ja, slotje moet er wel af, je kunt ervoor zorgen dat hij juist niet op en neer gaat. Hmmm, ik voel het wel een beetje. Ach, die trainerdifficulty van 50% in Zwift zorgt ervoor dat je maar de helft voelt, dus 4% klim op het scherm laat de bike maar 2% hellen, dat voel je inderdaad amper.

Oké, trainer-difficulty even aanpassen naar 100% en verder gaan… en ja hoor! Wheehoeoeoe! Van 6-7% naar -5% en weer terug. Op en neer, heerlijk! Genieten!

Wat een leuke ervaring!

Kom het ook een keer uitproberen bij trainingsmaatje! Gewoon omdat het kan!