Auto-maatje op vakantie

Geschreven door Heleen van de Ven

Vakantietijd! Ik ben altijd benieuwd wat iedereen gaat doen, met name de fietsers. Wat doe jij? Neem je de fiets mee op vakantie? Wil je het gezeur niet "ga je nou weer fietsen mama/papa?!" in je vakantie en laat je hem thuis?

Paul en ik nemen meestal 4 fietsen mee: twee racefietsen en 2 "gewone" fietsen, mountainbikes voor ff naar het stadje te fietsen of op de camping naar de wc te fietsen als die ver weg is ;-). Vervolgens zoeken we een gebied met bergen en vlakte, meestal een rand van een gebergte en dan kan Paul fietsen in de bergen en een andere dag fietsen we samen een vlakke route met kleinere heuvels. Een aantal jaar zijn we met vrienden op pad geweest, zodat Paul ook maatjes in de bergen heeft. Dat begon 13 jaar geleden dat we met 4 andere fietsers op pad waren. Ondanks dat het hoogzomer was, was het koud bovenop een berg in de Alpen. Ik ging met de auto mee (klimmen met de fiets is niet iets waar ik blij van wordt en dalen al helemaal niet). Wat waren ze blij met mij bovenop de top van de Cayolle! Ik had jassen en vestjes in de auto liggen en had koffie mee (voor mijzelf, dacht ik). 

 Col de Cayolle 2005

Zoals de laatste paar jaar, waren we ook dit jaar in juli met z'n twween op vakantie. We hebben samen gefietst aan de rand van het Schwarzwald gebied. Andere dagen ging Paul alleen fietsen (in Schwarzwald en in de Vogezen).

Heel alleen is Paul niet altijd. Ik vind het heerlijk om in de bergen te zijn - met de auto. Zoals alle jaren, tour ik graag mee omhoog, pak uitzichtpunten om foto's te maken en voordat ik uitgekeken ben, is Paul daar alweer op de fiets. Bovenaan op de top ff checken of alles nog goed gaat, water bijvullen, wat eten, misschien ergens lunchen samen. Naar beneden bij een wat stijlere berg gaat hij voorop en haal ik hem met de auto niet in. Heerlijke vakantie samen!

 En, zo heeft hij toch nog een maatje onderweg!

Heleen

Auto-maatje voor fietsers in de bergen